zupa krem z brokułów

Składniki:

500g brokułów
1 marchewka
Kawałek selera
Kawałek pory
2 łyżki masła
4 szklanki bulionu
200g śmietanki kremówki
Sól, pieprz
Przygotowanie:

Brokuły umyć. Łodygi odciąć i pokroić w kostkę. Marchewkę i seler obrać i potrzeć na tarce o dużych oczkach. Porę oczyścić i pokroić w półpierścienie. Do garnka dodać pokrojone łodygi brokułu, marchew, seler i porę po czym wlać bulion i włożyć różyczki brokułów. Gotować do czasu aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować blenderem i wlać śmietankę kremówkę.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s