Zupa krem z pomidorów

Składniki:

2 puszki pomidorów bez skóry (z sokiem) 1-2 marchwie 1 litr bulionu 1 płaska łyżka bazylii sól i pieprz 2-4 łyżki jogurtu naturalnego świeża bazylia do podania

Wykonanie:

Ugotować bulion, dodać pokrojoną marchew, bazylię oraz pomidory wraz z sokiem i gotować aż marchewka będzie miękka. Zmiksować blenderem, doprawić do smaku solą i pieprzem i ewentualnie przetrzeć przez sito. Zupę podawać gorącą, udekorowaną „kleksem” gęstego jogurtu naturalnego oraz świeżą bazylią.

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s