Banana and chocolate cupcakes

Składniki na około 15 babeczek:

125 g masła
160 g cukru pudru
3 dojrzałe banany
4 łyżki kwaśnej śmietany
2 jajka
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
300 g mąki
tabliczka czekolady, pokruszonej

W większym rondelku rozpuścić masło. Ściągnąć z palnika, dodać cukier, banany (rozgnieść je widelcem). Wlać śmietanę, dodać jajka i wymieszać. Dodać sodę, proszek, mąkę, wymieszać. Na końcu dodać czekoladę, wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć bibułkami. Nałożyć do nich gotowe ciasto (nie do pełna, urosną).

Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC, aż będą miały kolor jasnozłoty.
Po upieczeniu można ozdobić kolorowym lukrem

Smacznego

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s