Carrot Pie

 

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
2 ubite szklanki marchwi startej na tarce o średnich oczkach
1 szklanka oleju
4 jajka
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Ubić pianę z białek. Dalej ubijać, stopniowo dodając cukier i po jednym żółtku. Dodać olej, marchew i mąkę wymieszaną z resztą składników.

Piec na blaszce o wymiarach 20 x 35 cm lub w tortownicy przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s