kruche ciasto z porzeczkami

Image 

Składniki:

masło roślinne, 3 żółtka, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 1/2 kg mąki, 1/2 szklanki cukru, czerwone porzeczki

Wszystkie składniki zagnieść. 1/4 ciasta odłożyć do lodówki. Resztę rozwałkować i rozłożyć na blachę o wymiarach 24×24 cm. Podpiec przez około 15 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć porzeczki, posypać wierzch pozostałym startym ciastem. Piec przez około 20 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s