Tarta owocowa

Składniki:

200 g mąki
100 g masła
2 łyżki cukru pudru
cukier waniliowy
żółtko
galaretka
świeże owoce
bita śmietana
Sposób przyrządzenia:

Mąkę, masło, cukier puder, cukier waniliowy i żółtko ugnieść i wstawić do lodówki na około godzinę. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Następnie rozwałkować ciasto i wyłożyć na blaszce do tart. Piec w temperaturze 180 stopni, około 20 minut. Zostawić do wystygnięcia. Na wystudzone cieście układać owoce, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Ciasto można udekorować bitą śmietaną.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s