Pełnoziarniste bananowe ciasto z migdałami

Składniki:

  • 1 pełna szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • szczypta soli
  • 2/3 łyżeczki sody
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • garść migdałów w płatkach
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 mocno dojrzałe banany

W misce połączyć wszystkie suche składniki. Banany pokroić i razem z mlekiem, olejem i jajkiem zmiksować blenderem. Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać łyżką do ich połączenia. Ciasto przelać do foremki (keksówka lub tortownica) i posypać migdałami. Piec w 180 stopniach około 45 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s