Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym

makaron tagliatelle

250ml śmietanki kremówki

odrobina soku z cytryny

garść świeżego koperku

jeden filet z łososia (wędzony lub usmażony)

sól, pieprz

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przygotować  sos:  wlać do rondla śmietankę, dodać sok z cytryny i zagotować. Do sosu dodać drobne kawałki wędzonego łososia oraz garść świeżego koperku. Doprawić solą raz pieprzem. Gorącym sosem polewać gotowy makaron. Można posypać startym żółtym serem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s