Sernik na zimno

  • 1 paczka okrągłych biszkoptów
  • 700 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 czubate łyżki żelatyny
  • truskawki i maliny (lub inne owoce)
  • galaretka truskawkowa

W tortownicy o średnicy 24 – 25 cm rozłożyć biszkopty. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (1/4 szklanki), lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Na biszkopty w tortownicy wylać masę serową, wyłożyć maliny. Włożyć do lodówki do stężenia. Gdy stężeję wylać rozpuszczoną galaretkę truskawkową i na wierzch rozłożyć truskawki. Ponownie wstawić do lodówki aż galaretka stężeje.

Smacznego!

Reklamy

2 thoughts on “Sernik na zimno

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s