Owocowa wariacja

składniki ( na około 4 porcje):

– 1 opakowanie ciastek digestive

– 250 g serka mascarpone

– 250 ml śmietany kremówki

– 5 łyżek cukru pudru

– maliny, borówka amerykańska (lub inne świeże owoce)

Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i cukier puder, dokładnie wymieszać. Ciasteczka pokruszyć. W wysokich szklankach układać po kolei: ciasteczka, krem, owoce, krem, owoce, krem i ciasteczka. Schłodzić w lodówce przez około godzinę.

Reklamy

One thought on “Owocowa wariacja

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s