brzoskwinie na ciepło

Obrazek

Składniki:

4 dojrzałe brzoskwinie

3 łyżki brązowego cukru

150 g mąki

30 g cukru pudru

1 łyżeczka cynamonu

125 g pokrojonego w kostkę masła

 

Wykonanie:

Zagniatamy mąkę, masło, cynamon, cukier puder i odkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Brzoskwinie dokładnie myjemy i kroimy na ćwiartki. Umieszczamy w żaroodpornym naczyniu nasmarowanym masłem. Ciasto wyjmujemy z lodówki i ścieramy na tarce (na grubym oczku) tak by przykryć owoce. Na końcu posypujemy wierzch cukrem brązowym. Pieczemy ok 15-20 minut. Możemy podawać z kulką waniliowych lodów i bitą śmietaną :)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s