Kurczak po chińsku

Obrazek

Składniki:

200 g chińskiego grubszego makaronu

podwójny filet z kurczaka

1 ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki

5 plasterków papryczki chilli

1 marchewka, pokrojona w plasterki

1 cebula posiekana

3 łyżki sosu sojowego

1 papryka pokrojona w kostkę

 

Przygotowanie:

Makaron włożyć do gotującej się i osolonej wody, gotować przez 4 – 5 minut. Odsączyć i opłukać pod zimną bieżącą wodą. Przełożyć na sitko, dokładnie odsączyć i włożyć z powrotem do garnka, wymieszać z 1 łyżką oleju roślinnego.

Smażyć kurczaka pokrojonego na kawałki przez 3 – 4 minuty, mieszając od czasu do czasu. Dodać czosnek, papryczkę chilli,  smażyć przez kolejne kilkanaście sekund. Dodać marchewkę, cebulkę, paprykę i smażyć przez 2 minuty. Dodać sos sojowy i włożyć makaron i mieszać, aż makaron się podgrzeje.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s