Faszerowane polędwiczki z sosem pieczarkowym

Obrazek

Składniki:

– jedna polędwiczka wieprzowa

– 1 serek topiony

– 1 cebula,

– 30 dag pieczarek,

– sól, pieprz,

– 1/2 szklanki śmietanki 30%

– 1 płaska łyżka mąki,

– 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Polędwiczki oczyścić, umyć, osuszyć. Naciąć mięso wzdłuż nie dokrawając do końca, tak, aby powstał szeroki płat. Rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem topionym i zwinąć roladę. Piec w piekarniku, w temperaturze 180 stopni, około 40 minut. Cebulę posiekać, pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę i pół szklanki wody, po zagotowaniu zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Sos doprawić solą i pieprzem. Podawać z polędwiczkami.

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s