Polędwiczki w sosie serowym

Obrazek

Jedna polędwiczka wieprzowa

suszone pomidory z oleju ( 0.5 opakowania)

100 g sera gorgonzola

450 ml bulionu warzywnego

2 łyżki śmietany 18%

1 łyżka mąki

2 łyżki masła

Sposób przygotowania

Polędwiczki kroimy na 2 cm plasterki. Nacieramy solą. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy mięso z obu stron. W tym czasie do gotującego się bulionu dodajemy śmietanę dokładnie rozmieszaną z mąką. Dokładnie mieszamy i dodajemy pokrojony w kawałeczki ser. Na małym ogniu gotujemy aż się rozpuści od czasu do czasu mieszając. Do podsmażonego mięsa dodajemy suszone pomidory z oleju i całość zalewamy sosem. Dusimy jeszcze przez jakieś 10 minut.

Reklamy

2 thoughts on “Polędwiczki w sosie serowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s