mazurek różany

Obrazek

Kruche ciasto:

200g mąki

140g masła

70g cukru

1 żółtko

Wszystkie składniki zagniatamy, wkładamy na 30 minut do lodówki i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Masa:

3 łyżki konfitury z płatków róży

150 białej czekolady

5 łyżek śmietany 30%

3 łyżki wody różanej

3 łyżeczki koncentratu buraczanego

płatki migdałów

Na rondelku z wodą kładziemy miskę, rozpuszczamy w niej czekoladę i dodajemy śmietanę. Dwie łyżki masy odkładamy i mieszamy z wodą różaną i koncentratem buraczanym. Powstałą masę dodajemy do roztopionej czekolady ze śmietaną. Wystudzone ciasto smarujemy konfiturą różaną, następnie zalewamy masą z czekolady i posypujemy płatkami migdałów. Odkładamy do schłodzenia.

 Obrazek

Reklamy

3 thoughts on “mazurek różany

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s