zupa cebulowa

Obrazek

4-5 cebul

1 por

bulion warzywny

sól, pieprz cukier

2 ząbki czosnku

masło

Do garnka wlewamy litr wody. Wrzucamy kostkę bulionu warzywnego i gotujemy. Obieramy cebulę i pora. Warzywa dokładnie myjemy. Cebulę oraz pora kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę i pora. Smażymy, aż cebula przybierze brązowy kolor. Całą zawartość patelni wrzucamy do gotującego się bulionu. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Po odczekaniu kilku minut blendujemy cebulę i pora tak, aby powstała zupa-krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na przykład z grzankami.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s