tarta z kiwi

Obrazek

Kruche ciasto:

  • 125g masła
  • 1 jajko roztrzepane do podwojenia objętości
  •  125g cukru pudru
  • 250g mąki pszennej

Zagniatamy wszystkie składniki na gładkie ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Wyjmujemy z lodówki i wyklejamy tortownicę. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 200 stopniach ok 30 minut.

 

Krem:

  • 500ml mleka
  • opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
  • dwie łyżeczki cukru
  • 30g masła
  • 4 kiwi

Budyń przygotowujemy z 500ml mleka zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Dodajemy cukier i masło. Miksujemy na najwyższych robotach miksera do uzyskania jednolitej konsystencji. Wykładamy na kruchy spód. Dekorujemy pokrojonymi na plasterki owocami kiwi.

ObrazekObrazek

Reklamy

2 thoughts on “tarta z kiwi

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s