Mini brownies z kremem

Obrazek

Składniki (na około 10 babeczek):

• 60 g ciemnej gorzkiej czekolady

• 60 g masła

• 1/4 szklanki cukru

• 1 duże jajko

• 35 g mąki pszenne

• 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Czekoladę połamać na kosteczki, włożyć do suchego rondelka, dodać pokrojone na kawałki masło i roztopić mieszając na małym ogniu. Odstawić z ognia i lekko przestudzić. Dodać cukier, jajko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać na gładką i jednolitą masę. Masę wyłożyć do papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 13 minut.

Krem:

• 125 g serka mascarpone
• 3 łyżki zimnej śmietanki kremowej 30%
• 2 łyżki cukru

Wszystkie składniki zmiksować (przez około 1 minutę). Wstawić do lodówki do czasu użycia. Ostudzone babeczki dekorować kremem, ozdobić truskawkami.

Reklamy

2 thoughts on “Mini brownies z kremem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s