tarta z malinami

Obrazek

Składniki na spód:

• 250 g mąki pszennej
• 150 g masła
• szczypta soli
• 3 łyżki cukru
• 1 jajko

Krem:
• 250 g sera mascarpone
• 250 ml mleka zagęszczonego słodzonego
• 2 jajka

maliny 



Przygotowanie:

Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kosteczkę zimne masło, sól, jajko oraz cukier. Ugnieść ciasto i włożyć do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na formę do tarty (np. o średnicy 26 cm). Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

W misce zmiksować ser mascarpone z jajkami i mlekiem skondensowanym. Delikatnie wylać na spód i wstawić do piekarnika. Piec przez około 20 minut, do czasu aż masa zastygnie. Wyjąć z piekarnika i od razu ułożyć w miarę gęsto maliny, delikatnie dociskając je do kremu.

Obrazek

Reklamy

2 thoughts on “tarta z malinami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s