lody brzoskwiniowe

Obrazek

 składniki:

6 zmiksowanych brzoskwiń

250 ml mleka

125 ml śmietany kremówki (36%)

100 g cukru trzcinowego

W garnku, na średnim ogniu, mieszamy mleko, kremówkę oraz cukier trzcinowy i gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Mieszamy z musem brzoskwiniowym i miksujemy przez kilka sekund, do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przelewamy do miski i schładzamy przez około 1 godzinę w lodówce. Następnie schłodzoną masę miksujemy. Lody, przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalki. Chłodzimy około 8 godzin.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s